top of page

Wie zijn we?

Dit verhaal begint eind 2019. Wij hebben allen in ons gezin, een droge en atypische huid, maar we hadden ook de behoefte om het teveel aan plastic verpakkingen te verminderen. Toen stelden we ons de vraag: "Waarom onze zeep niet zelf maken?"

Onze wens was een zeep te ontwikkelen die duurzaam, ecologisch en uitstekend voor de huid is!

 

Hier zijn we dan, ongeveer een jaar later, met onze eerste zeep: G&E n°10! Een zeep die aan al onze vooropgestelde wensen voldoet!

 

Het is met reden dat we op onze eerste pagina schrijven "Laten we een zeep een zeep noemen" ! Je hoeft enkel een etiket van een van jouw huidige zepen te nemen om te merken dat deze ver verwijderd zijn van het "natuurlijke", dit zowel in hun samenstelling als productie .

 

Wij wilden her-beginnen bij de basis: "de verzeping van een vet". Door het fabricage proces zoals voorheen te gebruiken, weten we precies waar onze zeep van gemaakt is en zijn we ook zeker dat deze niet getest is op dieren.  

 

Wist je dat je zeep kan maken van boter of varkensvet? 

Onze zeep is opgebouwd uit 3 hoofdingrediënten: olijfolie, virgin kokosolie en cacaoboter. Na het verzepingproces moet je de tijd zijn werk laten doen: dit noemen we "the cure" : we laten de zeep rustig rijpen. De tijd varieert van zeep tot zeep, wij laten onze zeep minimum  4 weken rijpen.

 

En waar is het plastic? Er is niets meer over! De verpakking, tot aan ons logolabel toe, is eenvoudig, gerecycleerd en recyclebaar. Onze zeepstaaf is dus duurzaam, ecologisch en uitstekend voor de huid!

 

Vloeibare zeep, shampoo en scheerzeep worden voorbereid . Wordt vervolgd ...

Heb je een vraag, een zorg, een wens, contacteer ons eenvoudig door op het brief icoontje onderaan de pagina te drukken!

Guillaume & Estelle

bottom of page