top of page
Zero waste?
IMG_1849.jpeg
DD9C5CF5-3B64-4589-A751-5F9860516F16.jpe

Zero waste

Wanneer we over zero waste spreken denken we direct aan verpakkingen. Maar zero waste verdient een bredere kijk: elke tussenpersoon binnen het proces telt, beginnend bij de grondstoffen tot het verpakte eindproduct. We merken vandaag dat er op dit niveau geen complete zero waste-oplossing is omdat niet alle leveranciers zero waste grondstoffen en hun verpakking voorzien. G&E soap streeft er naar om zeep te produceren met zo weinig mogelijk afval. We kiezen zorgvuldig voor leveranciers die zelf zero waste nastreven. Als we een plastic container moeten gebruiken omdat er geen andere keuze is, kiezen we voor een leverancier die zijn plastic container herbruikt of recycleert. In veel gevallen zijn we van leverancier veranderd omdat zij onze grondstoffen leveren zonder plastic verpakking, bijvoorbeeld in herbruikbare metalen containers of in karton. We kiezen ook om grotere hoeveelheden te bestellen om het gebruik van verpakkingsmateriaal te beperken.

 

Je zal merken dat al onze producten op een eenvoudige manier verpakt zijn. Dit is omdat we een volledig gerecycleerde en recycleerbare verpakking gebruiken. Ja, onze verpakkingen zijn afkomstig van een herbruikbare bron en kunnen op hun beurt worden herbruikt of gerecycleerd. Zelf onze labels zijn gemaakt van gerecycleerd papier en binnenkort zelfs composteerbaar.

 

Maar laten we het hebben over de natuurlijke zeep zelf. Door natuurlijke zeep te kopen, koopt u een zeep die niet in plastic is verpakt. Natuurlijke zeep is bovendien 100% biologisch afbreekbaar, dus onschadelijk in het water. Er zijn echt veel voordelen om natuurlijke zeep te gebruiken.

 

Dagelijks blijven we zoeken naar manieren om minder afval te produceren en te leveren aan onze klanten. Zo blijven we zoeken naar ambachtslieden die ook de zero waste ethiek respecteren. Onze "zero waste” zeephouder bijvoorbeeld is gemaakt uit teakhout afkomstig van afgedankt tuinmeubilair!

bottom of page